четверг, 21 марта 2019 г.

Գինու քիմիա

 Նախագիծ՝Գինու քիմիա՝միջառարկայական՝ֆիզիկա-քիմիա
Նպատակը՝
Ծանոթացում Հայաստանում մշակվող խաղողի տեսակների հետ,խաղողի մշակման եղանակների հետ,գինու քիմիական բաղադրության հետ,գինու օգտակարության և վնասի մասին:
Ընթացքը՝
8-րդ դասարանի սովորողներին՝Նարոտ Դավթյանին,Ստելլա Սարգսյանին,Անի Արղությանին,Սվետլանա Մելքումյանին,Փաշինյան Շուշանին,Գոմցյան Կարինեն  ծանոթացնել նախագծի հետ,բաժանելլ առաջադրանքներ:
Փորձ 1.Գինու թորումը
Փորձ 2. Թորած սպիրտի մաքրության որոշումը ֆիզիկայի դասին խտության միջոցով
Փորձ 3.Գինու մեջ եղած թթուների  և լաբորատորիայում եղած թթուների և հիմքերի որոշումը  հայտանյութերով
Փորձ 4.Չեզոքացման ռեակցիաներ՝ գինու մեջ դտնվող թթուների և սոդայի միջև:        
Նախատեսվում է ճամփորդություն կրթահամալիրի ՙՙԴինու դպրոց՚՚ մարան և ՙՙՍովորող սովորեցնող՚՚նախագծի շրջանակում քոլեջի սովորողների հետ համատեղ դասի անցկացումը կրթահամալիրի  մարանում:Տարբեր գինիների նմուշների լաբորատոր փորձեր՝շաքարի որոշումը,սպիրտի որոշումը և այլն:
 Բոլոր նյութերը հրապարակել բլոգներում և միջինի ենթակայքում:
Ժամկետը՝ապրիլ ամիս
Նախապատրաստական աշխատանքներ`Արղության Անի՝https://arghutyanani.wordpress.com/category/%D6%84%D5%AB%D5%B4%D5%AB%D5%A1/

0 comments:

Отправить комментарий